Wednesday, February 29, 2012

Family Visit 2012

bermulanya tahun baru 2012...terus ada satu family datang untuk melawat kami di sini.sekurang-kurangnya taklah rasa sunyi sangat memandangkan en suami banyak sangat bertugas di luar awal2 tahun ni.first skali family abg Nasir.so macam biasalah bwa mereka ke tempat2 wajib spt kundasang, ranau, gi pulau manukan dan jengjalan shopping di pasar sinsuran.

selang seminggu kemudian, turn family bangah dan kakmai serta family lak datang.seperti biasa...acara yang sama juga kita buat.cuma kali nih kami sewa sebuah urvan siap dgn driver boboiboy...so semua boleh menikmatilah keindahan sepanjang perjalanan.kami ke kundasang dan ranau.this time,percutian mereka untuk relax2 jer sbb semua tak larat nak jalan beria-ia.this time..tak gi pulau.so kami masak2 seafood yg pelbagai jenis tuh dan gi piknik kat karambunai.janji semua happy :)



dan last skali adalah family pakmal dan makti serta family kakakku.hihihi.ini visit kali kedua buat mereka.so nak ganti lah yg mana tak sempat nak pegi dulu dan bawa makan kat tempat2 yang patut.maklumlah last year time dorang datang kami pun tak terer lagi ngan jalan2 kat sabah ni.so macam biasa lagi...kami pegi ke tempat wajib ..kundasang dan ranau.kali ni stay kat philip garden kat mesilau.mmg berbaloi-baloi.syok boleh makan2 bbq kat tempat sejuk2.dan esoknya kami ke ranau tapi cuma ke poring hot spring ajer.trip kali ni tak boleh nak gi pulau sbb cuaca macam tak best jer.malas la naik bot melambung-lambung lagi.serik dah sbb masing2 ada anak kecik.so gantilah dengan pegi zoo lok kawi dan piknik di karambunai.






dan orang yang paling seronok mestilah syahmi.sampai baper hari ntahla dia ponteng sekolah.hati tak senang nak gi sekolah sbb ada orang kat rumah.slps semua balik,kakakku dan adik ipranya masih stay dlm seminggu lagi.so bawakla dorang gi taman buaya tuaran,gi mandi-manda kat pantai tangjung aru, lepak2 kat taman perdana dan of course la shopping dan shopping.


1 comment:

  1. sampai ko ke pulau// aku tak sampai lagi sab ... hehehe

    ReplyDelete